Home Nieuws Weekverslag KiVaDa 2013

Weekverslag KiVaDa 2013

137
0

Weekverslag KiVaDa 2013
De spanning neemt weer toe. Ik sta de eerste dag in de rij voor KiVaDa 2013. Ik vind het wel spannend hoor, jullie ook? Wacht…… terwijl ik dit typ kan ik al naar binnen, ik leg de spullen vast neer bij het hutnummer waar ik wel naar toe wil. Daarna mag ik vooraan bij de schaftkeet zitten. Hier wordt de week geopend door Dick Williams een ‘echte’ Hollywood regisseur, “hey” hij heeft een echte actrice mee haar naam is Maria DeLaCruzz.

Alle hutten krijgen de opdracht een scène te bouwen waar Dick een film kan opnemen. Na het startsein kunnen we eindelijk beginnen met onze hut. Van bouwen wordt je wel moe hoor. Tijdens het bouwen komt ook de hutteninspectie voorbij, om te kijken of mijn hut wel stevig en veilig genoeg is. Ik heb goed me best gedaan om alle uitstekende spijkers krom te slaan want die zijn héééél gevaarlijk. Pff, oh het is 16.00 uur, tijd om de voeten hoog te doen en op tijd naar mijn bouwvakkernest te gaan om goed uit te rusten voor morgen.

Goedemorgen allemaal, het is dag 2 van de KiVaDa. Heb ik alles? “Mam, kom jij tussen de middag brood brengen, dan ga ik nu weer verder bouwen”? Eenmaal bij de hut aangekomen overleg ik met mijn groepje wat we nog gaan bouwen. We pakken onze hamers en gaan weer lekker verder bouwen. Ik hoor mijn hut nummer, “wat moeten we doen” vraag ik aan de leider? Wij mogen op het springkussen!!!!!!!!!! Tussen het bouwen door, hoe leuk kan het zijn? ‘s Middags mag ik ook nog allerlei leuke workshops doen. Zelfverdedigingles, voetballen, DJ-en, keyboard spelen en yogales. Ik mag alles doen. Van al die activiteiten word ik wel erg moe! Oh wacht, het is alweer tijd om naar huis te gaan. Voor de kleintjes onder de 8 jaar is het voor vandaag al weer gebeurd. Ze kunnen lekker slapen en uitrusten. Maar voor mij is het nog niet gedaan want vanavond ga ik party-en bij de KiVaDa disco! Om 20.00 uur gaan de deuren open van het Hollywood gala. Lekker dansen, af en toe wat drinken en zo nu en dan een lekkere snack, warm of koud. Ooh!! Het is bijna 22.00 uur, de disco loopt tegen het einde. De DJ draait al zijn laatste liedje. Papa en mama komen me alweer halen. Thuis nog even de dag besproken en daarna snel naar bed, want tja morgen is er weer een dag.

Ik sta al weer in de rij voor de KiVaDa, maar wat hoor ik toch achter me?! … 2 oudere stemmen. Ik kijk achterom en zie ineens een opa en een oma. Die ook nog eens aan het voorkruipen zijn! De opa met een wandelstok en de oma met een rollator. Ze lopen naar de kassa, betalen en lopen naar binnen. Het is oma Bea en opa Bart. Ze willen ook meedoen met de KiVaDa. Ze gaan zelf een hut bouwen met hulp van andere kinderen. Ik help ze ook even met timmeren. Zo snel dat ze binnen komen gaan ze ook weer weg want de appeltaart thuis in de oven is klaar. Ik mag nu mijn eigen hut verven. Na de pauze is het tijd voor de spelletjesmiddag. Ik mag nu naar de atletiekbaan lopen. Hier heeft het woensdagmiddag team allerlei leuke filmspelletjes klaargezet. Ik ben jarig vandaag en alweer 10 geworden en alle kinderen zingen een liedje voor me en als dank ga ik trakteren. Ik heb een hele leuke middag en mijn groep heeft nog gewonnen ook nog. Ik ga nu gauw naar huis en me vast klaarmaken voor de spooktocht van vanavond. Ik ben best wel zenuwachtig hiervoor… Eenmaal in het openluchttheater is de spanning wel weg. Ik ga samen met de andere kinderen het bos in om puzzelstukjes te zoeken. Nadat we ze gevonden hebben krijgen we een film te zien over de actrice Maria DeLaCruzz. Ondertussen is het al donker geworden. Nu mag ik in het donker het bos in……SPANNEND!!!!! Ik doe het zowat in de broek, wat is dit eng zeg! Het is wel half 11 geworden!. Ik doe ‘s nachts wel een lampje aan bij het geslapen hoor! (niet verder vertellen!)

De laatste dag breekt alweer aan. Waar ik de hele week zo druk mee ben geweest, mag nu weer afgebroken worden. En vanavond maken we er een groot vuur van. Lekker slopen!!!! Nadat alle hutten zijn afgebroken en alles opgeruimd is, mag ik nog even in het zwembad. Snel afdrogen voor de pauze. Na de pauze mag ik nog snel even naar de wc, want onderweg kun je natuurlijk niet. De jongste kinderen gaan nu naar de speeltuin om daar heerlijk te spelen. Ze worden daar geschminkt en krijgen wanneer ze dorst hebben wat te drinken. Wat een feest! Ik ben daar zelf niet bij want ik mag op pad voor de smokkeltocht. Het is heel spannend met politiemannen en douane mensen die onze waterballonnen willen afpakken. Maar ik verstop ze erg goed. Om half 5 ben ik weer terug op het veld. Alle kinderen kunnen nu een frikadel en brooddeeg op een stokje halen om zelf te bakken. Ik mag stiekem 2 broodjes bakken, maar dat mag ik niet doorvertellen. Rond 19.00 uur komt de brandweer en maakt een heel groot schuimbad. Zo groot dat Mijn Papa en mama mij niet meer kunnen terugvinden. Nu gaat de brandweer waterslangen neerleggen en het vuur aansteken. Wat is dat warm zeg! Ik vind deze week echt helemaal geweldig en vind het helemaal niet leuk dat het weer voorbij is. Gelukkig is het volgend jaar weer, en ben ik er weer bij. Jij toch ook?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in